Większa część działów czasopisma Zdrowie na talerzu przedstawia zagadnienia kulinarno-zdrowotne, np. co jeść, by zachować młodość. Każdy temat zobrazowany jest tekstem i współczesnymi przepisami. Redakcja podpowiada, w jaki sposób można samodzielnie przygotować ważne półprodukty. Radzi też, po które składniki warto sięgać, by codzienna dieta całej rodziny była zbilansowana i wartościowa.

Z magazynu dowiecie się między innymi, czy dietetycy polecają oliwę i o której radzą jeść kolację. Dostaniecie odpowiedź, które warzywo jest najlepsze dla zachowania zdrowego serca oraz otrzymacie zestaw przepisów obniżających cholesterol. Redakcja magazynu Zdrowie na talerzu obala żywieniowe mity i serwuje garść faktów o leczniczych właściwościach jedzenia. Ponadto poleca polskie superfood przedstawia porady co zrobić, aby żywność pozostawała długo świeża. Zdrowie na talerzu proponuje sposoby na zdrowe słodkości oraz pokazuje lecznicze właściwości czosnku. A Tadeusz Müller restaurator, kucharz i prowadzący program Z gruntu zdrowo, zdradzi własny pomysł  na buraki.

Więcej informacji o sposobach na zdrowy styl życia znajdziecie w nowym dwumiesięczniku Zdrowie na talerzu.