Buraczane spaghetti z orzechami i pietruszką
Pyszne, różowe i proste do zrobienia buraczane spaghetti z orzechami i pietruszką. To przepis na szybki obiad lub kolację.
Zobacz także
Terrina z krakersami, burakami i serem - obłędnie pyszna i prosta!
Chrupiąca, kremowa, chrupiąca... Warstwa po warstwie ta wiosenna terrina zdobywa serca twoich gości. Krakersy, kolorowe buraki, szpinak i ser - proste składniki, a efekt jak spod ręki szefa kuchni. Przepis idealny na specjalne okazje, ale kto nam zabroni jeść tak na co dzień?
Jak gotować buraki? Proste sposoby
Buraki gotowane w kuchni zawsze się przydają – zrobimy z nich mnóstwo różnych dań. Jak gotować buraki? Te różowe warzywa są tak pełne witamin i dobre dla naszego zdrowia, że powinniśmy jeść je stosunkowo często. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób je przygotowywać , żeby były miękkie, a nic nie straciły na smaku, aromacie i kolorze. Sprawdźcie, jak gotować buraki, to nie takie trudne jak się wydaje!
Botwina czy boćwina, czyli burak i mangold pod lupą
W języku kulinariów botwina i boćwina często idą w parze. A to dwa różne produkty! Jak rozpoznać botwinę, czyli młode liście buraka, a jak boćwinę, nazywaną też mangoldem? Wyjaśniamy i podpowiadamy sprawdzone przepisy nie tylko na botwinkę.
Tajemnica upieczonego buraka. Sposób na obiad
Pieczone buraki to najbardziej uniwersalna forma przygotowania fioletowego warzywa. Możecie zrobić z nich zupę, sałatkę, a nawet deser. Sprawdźcie nasz sposób, jak upiec buraki oraz jakie przygotować przepisy z ich zastosowaniem.
Komentarze