Moje Gotowanie
  • Kremówki
  • Labneh
  • Szybki obiad
  • Przepisy
  • Kuchnie świata
  • Smak i styl
    • Smak
    • Poradnik gotowania
    • Dobre rzeczy
    • Smaczne miejsca
    • Człowiek od kuchni
    • Kulturalnie kulinarnie
    • Przyjemności na weekend
    • Przy wspólnym stole
  • Filmy
  • Prenumerata
  • Jestem wege
Dodaj przepis
  • Kremówki
  • Labneh
  • Szybki obiad
  • Przepisy
  • Kuchnie świata
  • Smak i styl
    • Smak
    • Poradnik gotowania
    • Dobre rzeczy
    • Smaczne miejsca
    • Człowiek od kuchni
    • Kulturalnie kulinarnie
    • Przyjemności na weekend
    • Przy wspólnym stole
  • Sklep
  • Kontakt
  • Filmy
  • Regulamin
  • Prenumerata
  • Polityka prywatności
  • Jestem wege
  • Magazyny
  • Quizy
Newsletter

REKLAMA

  1. Moje Gotowanie
  2. Filmy kulinarne
  3. 5-minutowy deser z tahini, wiśniami i orzechami

5-minutowy deser z tahini, wiśniami i orzechami

autor: Moje Gotowanie facebook 200x200
14.02.2020
Udostępnij: Udostępnij

5-minutowy deser, który smakuje jak chałwowa rozpusta? To prosty przepis z lutowego numeru "Moje Gotowanie". Tahini doda charakterystycznego smaku, a słodycz zapewni syrop klonowy. Smak przełamują owoce, a teksturę wzbogacą posiekane orzechy laskowe. Zobaczcie, jak krok po kroku ten przysmak przygotowuje redaktor naczelna magazynu "Moje Gotowanie, Renata Chodorowska.

Redakcja MojeGotowanie.pl wybierze dla Ciebie najlepsze przepisy tygodnia. Zapisz się na nasz newsletter

Komentarze

Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Powiązane treści

ksiazki-o-przetworach.jpeg?v=2

Książki o przetworach - zrób z nimi konfitury, dżemy i powidła!

Przygotowywania słodkich przetworów na zimę to nie lada wyzwanie. Trochę wyszliśmy już z wprawy, którą miały nasze babcie i nie zawsze jesteśmy pewni, czy nasz przetwory będą udane. W cyklu Kulturalnie kulinarnie wyszukaliśmy więc pomocników - książki ze sprawdzonymi przepisami, które gwarantują, że nasz dżem brzoskwiniowy i konfitura z wiśni będą udane.

ice-dream_5.jpeg?v=2

Witaj w królestwie dodatków - nowa lodziarnia Ice Dream

Pomysł jest prosty: bierzemy wafelek lub kubeczek i nakładamy sobie lody z dodatkami. Możemy skomponować iście królewską porcję - kolorowe posypki, orzeszki w karmelu czy popcorn pysznią się na ladzie. W cyklu Smaczne miejsca panuje dziś klimat beztroskiej zabawy. Rozciągamy się na leżaku w różowe paski i zajadamy lody od Ice Dream.

szarlotka.jpg?v=2

Szarlotka na patyku

Chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby szarlotki. Tym razem robimy ją na patyku.

bezy-rozowe
< Poprzedni artykuł Rozgrzewające dania i bezy! Rozmawiamy o lutowym numerze "Moje Gotowanie"
tort kanapkowy
Następny artykuł > Tort kanapkowy

Redakcja poleca

Nowoczesna Technologia w Stylu Retro!
TOP
AVANS
Nowoczesna Technologia w Stylu Retro!
Bestseller!
ZOBACZ
Duży Wybór Wygodnych Sandałów!
RENEE
Duży Wybór Wygodnych Sandałów!
Absolutny Bestseller
ZOBACZ
Topowe Komplety w Atrakcyjnych Cenach!
TOP
RENEE
Topowe Komplety w Atrakcyjnych Cenach!
Super Oferta!
ZOBACZ
Wielofunkcyjny Blender Kielichowy
Nr1
AVANS
Wielofunkcyjny Blender Kielichowy
Sprawdź!
ZOBACZ
REKLAMA

Zobacz także

Hela - kulisy programu

11-letnia Hela z MasterChef Junior: "podczas finału czułam stres"

26.05.2022 - Filmy kulinarne

Zwyciężczyni 7. edycji programu MasterChef Junior oczarowała widzów i jurorów. Okazuje się, że do programu zgłosiła się na ostatnią chwilę! A który moment był dla niej najtrudniejszy? Co najbardziej podobało jej się z całej przygody w telewizji? 11-latka specjalnie dla mojegotowanie.pl opowiada o kulisach programu. Przepisy według pomysłów Heli znajdziecie w książce wyd. Słowne "MasterChef Junior. Siódma polska edycja programu".

Andrzej Polan - szparagi

Jak podać szparagi? Chef kuchni Andrzej Polan poleca patent na... jabłkowy majonez!

26.05.2022 - Filmy kulinarne

Andrzej Polan, chef kuchni i autor książek kulinarnych, to pasjonata sezonowych składników. W swojej restauracji "Polana Smaków" opowiedział nam o wyjątkowym sposobie na majowych królów. Przepis na szparagi według Andrzeja Polana to apetyczne połączenie jabłkowego majonezu, chrupiących warzyw i mięsnej posypki. Jakiej dokładnie? Obejrzyjcie wideo poniżej! A więcej przepisów chefa znajdziecie w książce "Cztery pory roku na Polanie Smaków" i magazynie "Sielska Kuchnia".

Pisanki

Jak zrobić pisanki decoupage?

09.04.2022 - Filmy kulinarne

Kolorowe jajeczka to symbol świąt Wielkiej Nocy. A jedną z metod, która zasługuje na uznanie jest decoupage. Zobaczcie, jak sprytnie można uzyskać piękny taki efekt. Polecamy wideo tutorial, jak zrobić ozdobić pisanki metodą decoupage.

Cristina Catese

Cristina Catese poleca przepis na kotlety z selera [WIDEO]

05.03.2022 - Filmy kulinarne

Cristina Catese, włoska szefowa kuchni i ekspertka w magazynie "Moje Gotowanie", poleca przepis na kotlety z selera korzeniowego. Wspólne gotowanie odbyło się w studiu kulinarnym Od Kuchni w Warszawie. Co ważne - takie bezmięsne kotlety podajemy z chrupiącą sałatką z selera naciowego. A jak to smakuje? Przekonajcie się i zróbcie z nami te pyszności. Przepis z numeru "Moje Gotowanie" 2/2022, składniki poniżej, a wykonanie krok po kroku na wideo.

Cristina Catese

Cristina Catese poleca przepis na błyskawiczne ciasteczka orzechowe [WIDEO]

02.12.2021 - Filmy kulinarne

Cristina Catese, włoska szefowa kuchni i ekspertka w magazynie "Moje Gotowanie", poleca przepis na błyskawiczne ciasteczka orzechowe. Wspólne pieczenie odbyło się w studiu kulinarnym Od Kuchni w Warszawie. Co ważne - orzechy włoskie dodajemy zarówno do masy, jak i dekoracji słodkości. A jak to smakuje? Przekonajcie się i upieczcie z nami te pyszności. Wykonanie krok po kroku na wideo, a proporcje składników poniżej.

Cristia Catese - nagranie listopad

Cristina Catese poleca przepis na gnocchi ze speckiem i porami [WIDEO]

29.10.2021 - Filmy kulinarne

Gnocchi to klasyczne danie, które w listopadowym numerze "Moje Gotowanie" poleca włoska szefowa kuchni Cristina Catese. W studio kulinarnym "od Kuchni" przygotowała apetyczne kluseczki podała ze speckiem i porami - to sycąca i pyszna propozycja na obiad dla całej rodziny! Dokładny przepis z proporcjami w najnowszym numerze "Moje Gotowanie".

Powiązane przepisy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 25min.
ciastka czekoladowe
Ciastka z czekoladą robi się bardzo łatwo i szybko, będą gotowe już po 25 minutach. Kawałki czekolady umieszczone w tych kruchych ciasteczkach sprawiają, że są one nieziemsko pyszne. Nie oprze się im żadne dziecko, a dorośli też nie przejdą obok nich obojętnie. Na spotkanie rodzinne warto przygotować...
mojegotowanie

Ciastka z czekoladą

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 30min.
Wegańskie pancakes
Wegańskie pancakes to nieziemsko puszyste placki z mąki, mleka owsianego, bez dodatku jajek i polane syropem klonowym. Wyśmienicie smakują, są zdrowe, a do tego sycące. Sprawdzą się zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Wyrazisty sos jagodowy świetnie dopełni całości! Zobaczcie, jak zrobić wegańskie...
mojegotowanie

Wegańskie pancakes

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 1godz. 7min.
Anielskie oczy
Anielskie oczy to małe ciasteczka z kruchego ciasta, które nadziewane jest dżemem owocowym lub marmoladą. Nazywane są również pączkami husarskimi. W Niemczech należą do klasyki świątecznych wypieków i obecne są w niemal każdym domu. My polecamy je zarówno na wyjątkowe okazje, jak i do codziennej kawy....
mojegotowanie

Anielskie oczy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 10min.
Churros z różanym cukrem i gorzką czekoladą
Churros to tradycyjny, "zakręcony" i słodki smakołyk pochodzący z Hiszpanii. Wystarczy je opiec w piekarniku lub frytownicy i są gotowe. Świetnie smakują ze szczyptą cukru pudru, po zanurzeniu w czekoladzie lub ze świeżymi czerwonymi owocami. Są sprzedawane mrożone, więc można wyjąć z opakowania pożądaną...
kgren

Churros z różanym cukrem i gorzką czekoladą

Owocowe przetwory

kompot-z-czereśni

Kompot z czereśni

Dżem z arbuza

Dżem z arbuza

brzoskwinie-w-syropie

Brzoskwinie w syropie

Polub nas

newsletter

Quizy

zupa-z-baklazanow

Jaka zupa pasuje do twojej osobowości?

kuchnie-swiata

Jaki rodzaj kuchni pasuje do ciebie najbardziej?

ostre

Jaki smak pasuje do twojego charakteru?

Magazyn

Moje Gotowanie Ekstra Jestem Wege 3/2022
  • Śniadania
  • Przepisy na śniadania
  • Tosty francuskie
  • Naleśniki amerykańskie pancakes
  • Jajecznica z pomidorami
  • Kanapki
  • Puszysty omlet na słodko
  • Jajka po benedyktyńsku
  • Naleśniki
  • Jajecznica z grzybami
  • Jajka faszerowane
  • Pasta jajeczna
  • Obiad
  • Przepisy na obiad
  • Żeberka
  • Ryba po grecku
  • Pierogi
  • Gołąbki
  • Barszcz czerwony
  • Placki po węgiersku
  • Zapiekanki
  • Leczo z cukinią
  • Zupa meksykańska
  • Udziec jagnięcy
  • Kolacja
  • Przepisy na kolacje
  • Placki ziemniaczane
  • Sałatka z pora
  • Papryka faszerowana
  • Placki z cukinii
  • Bruschetta
  • Pizza z kurczakiem
  • Hummus
  • Koreczki z ogórków
  • Tosty z prosciutto
  • Parówki w cieście francuskim
  • Zupy
  • Przepisy na zupy
  • Zupa cebulowa
  • Żurek śląski
  • Rosół
  • Zupa kalafiorowa
  • Krupnik
  • Grochówka
  • Zupa z dyni
  • Botwinka
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa z cukinii
  • Sałatki
  • Przepisy na sałatki
  • Sałatka gyros warstwowa
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka Cezar
  • Sałatka z tortellini
  • Sałatka śledziowa z buraczkami
  • Sałatka owocowa
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem
  • Ciasta
  • Przepisy na ciasta
  • Sernik
  • Orzechowiec
  • Makowiec
  • Szarlotka z kruszonką
  • Murzynek
  • Biszkopt kakaowy
  • Ciasto czekoladowe
  • Ciasto Shrek
  • Porzeczkowiec
  • Ciasto z rabarbarem
  • Dodatki
  • Przepisy na dodatki
  • Lane kluski
  • Kluski śląskie
  • Frytki belgijskie
  • Łazanki z młodej kapusty
  • Pieczone ziemniaki
  • Buraczki
  • Młoda kapusta z koperkiem
  • Polewa czekoladowa
  • Lukier
  • Kuchnie Świata
  • Przepisy na dania z kuchni świata
  • Sajgonki wegetariańskie
  • Chili con carne
  • Pad thai
  • Pizza
  • Focaccia
  • Gnocchi ze szpinakiem
  • Ramen
  • Ravioli
  • Precle bawarskie
  • Risotto
  • Przetwory
  • Przepisy na przetwory
  • Ogórki konserwowe
  • Brukselka marynowana
  • Papryka konserwowa
  • Ogórki małosolne
  • Kiszone buraki
  • Gruszki w occie
  • Mus jabłkowy
  • Marynowane pomidory
  • Powidła śliwkowe
  • Dżem z pigwy
  • Grzyby w occie
  • Desery
  • Przepisy na desery
  • Rurki z kremem
  • Muffinki
  • Faworki
  • Szarlotka królewska
  • Racuchy
  • Ciasteczka owsiane z bananem
  • Pudding chia
  • Karpatka
  • Sernik z rosą
  • Śmietanowiec
  • Sosy
  • Przepisy na sosy
  • Sos pieczarkowy
  • Guacamole
  • Sos koperkowy
  • Sos pomidorowy
  • Sos chrzanowy
  • Sos czosnkowy
  • Sos beszamelowy
  • Sos tzatziki
  • Sos winegret
  • Sos holenderski
  • Makaron
  • Przepisy na makaron
  • Lasagne z sosem beszamelowym
  • Spaghetti Bolognese
  • Spaghetti carbonara
  • Zapiekanka z makaronem
  • Makaron z truskawkami
  • Penne z łososiem
  • Makaron ze szpinakiem
  • Chiński makaron z kurczakiem
  • Domowy makaron
  • Makaron z pesto i kurczakiem
  • Przepisy na Wielkanoc
  • Babka gotowana
  • Barszcz wielkanocny
  • Sałatka jarzynowa
  • Żurek wielkanocny
  • Mazurek kajmakowy
  • Pasztet pieczony
  • Chrzan wielkanocny
  • Pieczony boczek
  • Sos wielkanocny
  • Jajka faszerowane
  • Tarty
  • Tarty
  • Tarta z owocami
  • Tarta ze śliwkami
  • Tarta malinowa
  • Tarta z truskawkami
  • Tarta czekoladowa
  • Tarta z pieczarkami
  • Tarta z gruszkami
  • Tarta tatin
  • Tarta z jabłkami
  • Grzyby
  • Grzyby
  • Zupa ze świeżych grzybów
  • Grzyby marynowane
  • Risotto z borowikami
  • Kurki duszone z koperkiem w śmietance
  • Krokiety z pieczarkami
  • Boczniaki w cieście
  • Bruschetta z boczniakami
  • Zupa kurkowa
  • Babeczki do barszczu
  • Przepisy na mięso
  • Przepisy na mięso
  • Domowy pasztet drobiowy
  • Szaszłyki z indyka
  • Tatar wołowy
  • Golonka gotowana
  • Pieczone pałki z kurczaka
  • Gulasz z karkówki
  • Truskawki
  • Knedle z truskawkami
  • Makaron z truskawkami i śmietaną
  • Sos truskawkowy
  • Lody truskawkowe
  • Tort truskawkowy
  • Margarita truskawkowa
  • Deser z chia z truskawkami
  • Jogurtowe placuszki z truskawkami
  • Tofu
  • Tofu
  • Kokosowe curry z tofu
  • Koktajl z truskawkami i tofu
  • Zupa miso z tofu
  • Tofucznica
  • Tofurnik z wiśniami
  • KOBIETA.PL
  • Tarot
  • Kamasutra
  • Wiersze
  • ELLE.PL
  • Fryzury
  • Paznokcie
  • Stylizacje
  • NATIONAL-GEOGRAPHIC.PL
  • Atrakcje w Kołobrzegu
  • ciekawostki o zwierzętach
  • Zamki w Wielkopolsce
  • MOJPIEKNYOGROD.PL
  • Storczyki
  • Zawilec
  • Laurowiśnia
  • PRZYSLIJPRZEPIS.PL
  • Żurek na zakwasie
  • Sernik królewski
  • Jajka faszerowane
  • GLAMOUR.PL
  • Komedie Romantyczne
  • Pierwszy taniec
  • Filmy trzymające w napięciu
  • Newsy:
  • Magda Mołek na zdjęciach w bikini i bez makijażu z wakacji. "Jaka figurka", "Kwintesencja kobiecości" - piszą fanki
  • Elie Saab haute couture jesień-zima 2022/2023. Mgiełki, galaktyki, drogocenne kruszce
  • Horoskop miłosny tygodniowy na 4 – 10 lipca 2022 roku dla wszystkich znaków zodiaku. Nawet w miłości cierpliwość popłaca

© 2022 Burda Media Polska Sp. z o. o.