Jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru

Pyszne faszerowane jajka, znakomite na świąteczne śniadanie, ale nie tylko!

Dodany przez: Gastrosfera

Jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - jajka – 10 szt.
  • - wędzony łosoś – 100 g
  • - majonez premium Tarsmak – 2 łyżki
  • - ostra papryka - do smaku
  • - czerwony kawior - do dekoracji
  • - natka pietruszki - do dekoracji

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem. Łososia drobno kroimy i dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i ostrą papryką. Wypełniamy połówki jajek farszem. Podajemy udekorowane natką pietruszki i czerwonym kawiorem.
sniadanie łosoś jaja czerwony kawior
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

 

Komentarze