Wegańskie wrapy z kaszą gryczaną i warzywami

Ocena:

4.58 (177)

Przepis na wrapy, czyli tortille z nadzieniem z kaszy gryczanej i warzyw jest bardzo prosty. To idealny pomysł na zdrowy obiad.

Składniki:

  • 6 placków tortilli
    1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej
    200 g pomidorków koktajlowych
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    100 g kukurydzy (ugotowanej lub konserwowej)
    natka pietruszki
    opcjonalnie: cukinia
    zioła prowansalskie
    oliwa

Wegańskie wrapy z kaszą gryczaną i warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotowaną kaszę

  • pokrojone w kostkę papryki i pokrojone w ćwiartki pomidory (i ewentualnie cukinię) podsmażamy na odrobini oliwy. Doprawiamy ziołami prowansalskimi. Gdy warzywa zmiękną
  • dodajemy kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki.

    Tortille podgrzewamy na patelni lub w mikrofalówce. Na każdą z nich wykładamy farsz i zwijamy. Podajemy na ciepło.

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne