Wegańskie pieczarki faszerowane kaszą jaglaną

Ocena:

4.47 (152)

Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną to ciepła przekąska idealna na imprezy. Pomysłowe danie doskonale sprawdza się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i jako tapas.

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
    1/2 szkl. kaszy jaglanej
    1 cebula
    pół pęczka natki pietruszki
    10 czarnych oliwek
    50 g orzechów włoskich
    1 łyżeczka ziół prowansalskich

Wegańskie pieczarki faszerowane kaszą jaglaną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki myjemy i wycinamy nóżki. Nóżki kroimy w kostkę i blanszujemy na patelni z odrobiną oliwy i soli. Oliwki kroimy w drobną kostkę. Kaszę jaglaną gotujemy. Orzechy i pietruszkę siekamy. Mieszamy zblanszowane grzyby

  • kaszę
  • orzechy
  • natkę
  • oliwki i przyprawy. Farszem nadziewamy kapelusze pieczarek. Układamy   je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-15 min.

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne