NALEŚNIKI Z BESZAMELEM

Ocena:

4.54 (167)

  • 60 min.
  • dla 8 osób
Pyszny pomysł na gorace zapiekane naleśniki

Składniki:

  • • 8 naleśników
  • • 1 kostka masła
  • • 3 łyżki mąki
  • • 1 litr mleka
  • • Gałka muszkatołowa
  • • Sól, pieprz
  • • Szynka
  • • ½ kg pieczarek
  • • 25 dag sera żółtego

Naleśniki z beszamelem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Usmażyć 8 naleśników, przygotować sos beszamelowy: zagotować mleko z masłem i wsypać mąkę, mieszać aż zgęstnieje.
  • 2. Do wystudzonej masy wsypać podsmażone pieczarki i szynkę oraz starty ser i doprawić gałką, pieprzem i solą.
  • 3. Smarować masą naleśniki i składać na „ćwiartki”, zapiekać ok. 30 min
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne