Soki, Chrzciny
Kolekcja Soki, Chrzciny zawiera 5 przepisów
Przepisy w kolekcji Soki, Chrzciny

Jabłecznik z bezą to wspaniałe ciasto. Pod lekko chrupiącą z wierzchu, a miękką w środku bezą, kryją się kwaśne jabłka na delikatnym kruchym spodzie. Jabłecznik z bezą to połączenie smaku kwaśnego i słodkiego, które tworzą przyjemny balans. To ciasto bardzo efektowne, ale łatwe do zrobienia. Wygląda na skomplikowane, jednak nie trzeba dużych umiejętności kucharskich, żeby je przygotować.
Jabłecznik z bezą

Słodkie bezy, schłodzony krem i słodko-kwaśne maliny. Taka propozycja na letnie spotkanie sprawdzi się idealnie.
Deser bezowy z malinami

Sznycle cielęce z warzywami, czyli Kalbschnitzel mit Feiner gemuse, to przepis z kuchni niemieckiej. W naszym przepisie idziemy o krok dalej, bo warzywami faszerujemy cielęcinę, a do nich dodatkowo polecamy grillowane pyszności lub gotowane na parze. Sznycle cielęce dzięki nadzieniu będą jeszcze smaczniejsze! Co ważne - możecie je przygotować zarówno na ruszcie, jak i na kuchence, ale w sznycle cielęce z grilla smakują wprost wyśmienicie, więc wszyscy fani grillowania powinni wypróbować taką wersję przepisu.
Sznycle cielęce z warzywami

Tort pinacolada to połączenie dwóch wspaniałych smaków. Ananas i kokos nawiązują do słodkiego, karaibskiego drinka, który przyrządza się na bazie białego rumu, śmietanki kokosowej i soku ananasowego. Tort pinacolada wymaga nieco pracy, ale efekty są świetne!