Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, dodać połowę cukru, żółtka ubić osobno z drugą połową cukru. Do piany (delikatnie mieszając widelcem ) wlewać powoli żółtka. Dodać mąkę przesianą z proszkiem, dokładnie wymieszać, piec w tortownicy (26 cm średnicy ) w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez ok. 20 minut. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 części. Z biszkoptu wyciąć kształt słońca, najlepiej najpierw narysować i wyciąć kontur na kartce papieru a potem przyłożyć do ciasta i odciąć zbędne elementy.
Krem
2 szklanki soku zagotować, budynie wymieszać z1 szklanką soku. Wlać do soku i ugotować budyń, do jeszcze gorącego wsypać galareykę i wymiesać, ostudzić. Odłożyć 4 łyżki (takie spore ) budyniu, resztę utrzeć z masłem. Kremem przełożyć biszkopt, (wcześniej można go nasączyc, np. osłodzoną wodą z sokiem cytrynowym ), posmarować boki tortu. Odłożonym budyniem posmarować wierzch tortu. Buzię i obwódkę zrobić z żelków,nosek i oczy z cukierków - drażetek, kontur oka z rozpuszczonej czekolady (ja włożyłam czekoladę do woreczka, woreczek trzymałam w ciepłej wodzie aż czekolada się rozpuściła, potem czekoladę ścisnęłam do jednego roga, w którym zrobiłam mały otwór i wycisnęłam kontur oka na tort). Tort schłodzić w lodówce.