sezam, Polska
Kolekcja sezam, Polska zawiera 9 przepisów
Przepisy w kolekcji sezam, Polska

Tatar wołowy z gruszkami to przystawka dla odważnych smakoszy. Wykonany z rumsztyku wołowego, z dodatkiem ostrego imbiru, wyrazistego czosnku, soczystej twardej gruszki stanowi bogatą w smaku przekąskę. Sos sojowy nadaje głębokiej słoności, a uprażone ziarna sezamu i orzeszków pinii chrupkości. Kiełki buraczka kolorystycznie pięknie kontrastują z żółtkiem. Tatar wołowy z gruszkami to rarytas do wypróbowania na specjalne okazje.
Tatar wołowy z gruszkami

Schab z glazurowanym ananasem

Dwa rodzaje kapusty, cukinia, papryka i ciecierzyca są świetnym źródłem białka. Aby nasz wegetariański bigos miał więcej smaku, dodajemy do niego rodzynki i suszone śliwki. I podajemy na stół!
Wegetariański bigos z ciecierzycą

Wiosna w kuchni nieodłącznie kojarzy się z wielobarwnymi sałatkami. Lekkie i pełne witam stanowią pyszne przekąski, ciesząc oko estetów i miłośników kulinarnych doznań.
Lekka sałatka z kuleczkami ziemniaczanymi

Bulion z pieczonego kurczaka

Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny

Wielkanoc - najbardziej radosne i kolorowe święta w roku,w świątecznym menu królują jajka na wiele sposobów ja postanowiłam przygotować je w sezamowym wieńcu na kolorowej sałacie,pycha!
Wielkanocny wieniec z jajkami na sałatce

Ciasteczka z kleiku ryżowego to smak dzieciństwa - słodkie, lekko kokosowe, z wierzchu chrupkie, a w środku ciągnące. Przepis jest bezglutenowy, ale jednocześnie składa się ze składników, które każdy ma w domu. Wystarczy trochę ponad pół godziny, aby je przygotować. Przepis na ciasteczka z kleiku ryżowego jest prosty - dzieci z powodzeniem mogą pomóc w ich przygotowaniu. Pysznie smakują z dodatkiem dżemu!