Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny

Wyśmienity pomysł na przekąskę.

dodany przez: Kobi

roladki sosy

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 145 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • duże liście botwiny
  • anchois – 2 płaty
  • wywar warzywny (z 1 kostki)
  • pieprz
  • sezam biały do posypania
  • Remulada duńska – 3 duże czubate łyżki

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Sposób podania:

  • na zimno

Posiłek:

Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo. Anchois opłukać w zimnej wodzie, osuszyć. Liście botwiny umyć, osuszyć, odciąć grube łodygi.
  • Jajka, anchois oraz remuladę duńską utrzeć na gładką masę. Doprawić pieprzem.
  • Liście botwiny sparzyć w gorącym wywarze. Na liściach ułożyć masę. Zawinąć jak gołąbki.
  • Posypać sezamem. Podawać schłodzone.

Porady

Zobacz też: roladki z kurczaka z kokosem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: