Przygotowanie: 20 minut Pieczenie: 35 minut Porcja: 300 kcal
Składniki:
2 kg schabu
5 łyżek oliwy
2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
ostra mielona papryka
opakowanie mrożonki warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem
2 strąki czerwonej papryki
cebula
sól, pieprz
Rolada wieprzowa z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Schab naciąć, rozłożyć, rozbić, natrzeć solą, pieprzem i papryką.
Cebulę pokroić. Papryki pokroić w krążki. Cebulę zrumienić na 2 łyżkach oliwy, dodać paprykę i mrożonkę warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem. Usmażyć, dodać przyprawy z saszetki.
Mięso obłożyć farszem, zwinąć, związać i obsmażyć. Przełożyć do brytfanny, wlać bulion, przykryć folią i piec 35 minut w temp. 200°C.