pyszny domowy kebab, a do tego łatwy w przygotowaniu
Składniki:
1 opakowanie placków tortilla, 4 sztuki
1 kg filetu z kurczaka,
przyprawa do kurczaka, przyprawa kebab,
1 sos czosnkowy,
surówka:,
1 puszka kukurydzy,
1 młoda główka kapusty, mała
1 marchewka,
2 cebule,
1 mała papryka,
pół ogórka,
3 pomidory,
2 sosy sałatkowe (koperkowo-ziołowe),
4 łyżki oleju i 4 łyżki wody do sosu koperkowego,
olej do podsmażenia filetu,
Kebab drobiowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1. filet z kurczaka pokroić w kostkę , przyprawić przyprawami i usmażyć .
2. przygotować surówkę : kapustę pokroić , lekko nasolić a po 10 min wydusić , do tego wsypać puszkę kukurydzy, startą marchewkę , pokrojoną w kostkę 1 cebulę, pokrojoną paprykę, ogórek pokrojony w paski i jeden pomidor pokrojony w kostkę. wymieszać to z sosem sałatkowym przygotowanym wg przepisu na opakowaniu
3. placki tortilla podgrzać w mikrofalówce i rozłożyć na tależach na każdy placek dajemy: surówkę - pokrojoną w talarki cebulę - pokrojony w talarki pomidor- na to kładziemy mięso i polewamy sosem czosnkowym, zwijać w rulon.