Kebab w cieście

Ciasto jest przepyszne smakuje jak z budki!

Dodany przez:

Kebab w cieście

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.36 z 14 głosów)

Składniki

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1/2 łyżeczka soli
  • pół szklanki gorącej wody
  • Kebab:
  • 2 filety z kurczaka
  • -mała główka kapusy pekińskiej
  • -cebula
  • -ogórki konserwowe
  • -papryka
  • -2-3 pomidory
  • -2 ząbki czosnku
  • -przyprawy do kurczaka,papryka,sól.
  • -3 łyżki majonezu i ketchupu
  • -oliwa z oliwek(około 3 łyżek)

Przygotowanie

  1. Ciasto:
  2. Mąkę przesiewamy przez sitko, robimy wgłębienie i wlewamy oliwę oraz dodajemy sól. Mieszamy dolewając gorącą wodę. Dzielimy ciasto na 4 części, każdy kawałek rozwałkowywujemy na cieniutkie placki. Placki smażymy na suchej patelni. Ważna sprawa, po usmażeniu kładziemy placki na sobie na talerzu i przykrywamy folią. Zabieg ten pozwala im zmięknąć, dzięki czemu można je później zwijać.
  3. Kebab:
  4. Piersi oczyścic,pokroic w paski,dodac czosnek przyprawy,papryke,sól i oliwe.Całośc wymieszac i odstawic najlepiej na cała noc.Kapuste,ogórki,pomidory,papryke,pokroic w kostke w paski dac do miski,cebule pokroic w piórka.Wymieszac dodac majonez i ketchup.Piersi usmażyc odparowac dodac do kapusty....Calosc wymieszac i zawijac w ciasto.
obiad mąka pierś z kurczaka oliwa z oliwek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze