Kebab w cieście - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ciasto:
Mąkę przesiewamy przez sitko, robimy wgłębienie i wlewamy oliwę oraz dodajemy sól. Mieszamy dolewając gorącą wodę. Dzielimy ciasto na 4 części, każdy kawałek rozwałkowywujemy na cieniutkie placki. Placki smażymy na suchej patelni. Ważna sprawa, po usmażeniu kładziemy placki na sobie na talerzu i przykrywamy folią. Zabieg ten pozwala im zmięknąć, dzięki czemu można je później zwijać.
Kebab:
Piersi oczyścic,pokroic w paski,dodac czosnek przyprawy,papryke,sól i oliwe.Całośc wymieszac i odstawic najlepiej na cała noc.Kapuste,ogórki,pomidory,papryke,pokroic w kostke w paski dac do miski,cebule pokroic w piórka.Wymieszac dodac majonez i ketchup.Piersi usmażyc odparowac dodac do kapusty....Calosc wymieszac i zawijac w ciasto.
Komentarze