Naleśniki z jajkiem

Ocena:

4.52 (145)

  • 60 min.
  • dla 4 osób

Naleśniki z jajkiem według przepisu Roberta Muzyczki, Szefa Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • - 0,5 l mleka
  • - 1 jajko
  • - 300 g mąki pszennej
  • - sól, cukier do smaku
  • - olej do smażenia
  • Zawartość naleśników:
  • - 100 g sera żółtego
  • - 4 ogórki konserwowe
  • - 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych
  • - 1 pęczek szczypiorku
  • - ¼ główki sałaty lodowej
  • - 2 jajka ugotowane na twardo
  • - 3 łyżki majonezu Tarsmak
  • - 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • - sól i pieprz do smaku
  • + jajka ugotowane na twardo

Naleśniki z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Składniki na ciasto połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć na odrobinie oleju duże naleśniki. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku, ogórki, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Na naleśniki nałożyć powstały farsz, na farsz ułożyć sałatę lodową pokrojoną w paseczki, ugotowane jajka i ciasno zwinąć. Pokroić na cząstki i polać Sosem koperkowym Tarsmak.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne