Ciastka z lukrem

Ocena:

4.57 (199)

  • 55 min.
Dodatkowo można je przełożyć ulubionym kremem .

Składniki:

  • Ciasto :
  • 1/2 kg mąki
  • 35 dag margaryny
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki śmietany
  • Krem :
  • 220 ml mleka
  • 20 dag zmielonych orzechów włoskich
  • 1 kostka masła
  • Lukier :
  • 4 białka
  • 3 szklanki cukru pudru

Ciastka z lukrem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1 . Ciasto : mąkę przesiej z margaryną . Zagnieć z żółtkami i śmietaną . Ciasto włóż na 6 godzin do lodówki .
  • 2 . Lukier : białka ubij z cukrem pudrem . Ciasto rozwałkuj , wytnij krążki . Posmaruj lukrem . Piecz około 15 minut w 180 stopni C .
  • 3 . Krem : mleko zagotuj z cukrem . Wsyp orzechy , gotuj 5 minut . Ostudź . Masło utrzyj , dodając krem . Schłodź . Ciastka przełóż kremem .

Porady

Zobacz też: ciastka na patyku

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne