Wegańska sałatka z cieciorką i winogronami

Ocena:

4.48 (186)

  • 20 min.
  • dla 2 osób

Przepis na tę sałatkę jest szybki i prosty. Pożywne danie może być pyszną przekąską do pracy lub lekkim obiadem.

Składniki:

  • 200 g ugotowanej cieciorki
    100 g rukoli
    duża kiść winogron
    1 czerwona cebula
    1/2 granata
    2 garście orzechów włoskich
    oliwa

Wegańska sałatka z cieciorką i winogronami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę kroimy w piórka. Winogrona kroimy na połówki

  • a granata obieramy. Orzechy włoskie grubo siekamy. Wszystkie składniki
  • razem z rukolą
  • mieszamy. Dodajemy oliwy
  • doprawiamy solą i pieprzem i znów mieszamy.

Porady

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne