Hiszpańska marynata

Ocena:

4.39 (199)

  • 25 min.
  • dla 3 osób
Smakowita hiszpańska marynata, bardzo cytrynowa. Pasuje do owoców morza, a także sałatek.

Składniki:

  • 1 kg nieobranych cytryn
  • 300 ml octu l 30 dag cukru
  • łyżka soli
  • łyżka ziaren czerwonego pieprzu
  • 3 liście laurowe
  • 3 goździki
  • 3 papryczki chili

Hiszpańska marynata - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cytryny wyszorować, sparzyć, pokroić w ćwiartki. Ocet zagotować z cukrem, solą i 300 ml wody. Włożyć cytryny, gotować 10 minut.
  • Listki, pieprz, goździki i pokrojoną w krążki papryczkę chili rozłożyć do słoików, włożyć cytryny, zalać zalewą. Zamknąć, przechowywać w chłodzie. Znakomite do mięs, ryb, owoców morza i sałatek.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Porady

Zobacz też: marynata do karkówki

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne