Kupiłam kiedyś podobną, to mnie zainspirowało by stworzyć własne...
Składniki:
bułki paluchy lub kajzerki
3-4 pieczarki
20dkg sera żółtego w kawałku lub gotowy tarty
1/3 kapusty pekińskiej
pomidor
ogórek
mała cebula (może być czerwona)
ogórek kiszony
może być kawałek papryki
cebulka prażona
ketchup
majonez
sól
pieprz
Zapiekanki z dodatkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do głębokiego talerza, minimalnie podlewamy wodą i obficie posypujemy pieprzem- chwilę ugniatamy i mieszamy widelcem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na bułki nakładamy pieczarki, a na nie ser. Wstawiamy do piekarnika (180 stopni) do momentu aż ser się rozpuści i bułki będą chrupiące.
Wyjmujemy gorące zapiekanki, smarujemy ketchupem, na nim kładziemy warzywa: pomidor, ogórki, piórko cebuli, papryka. Na wierzch kładziemy poszatkowaną kapustę pekińską, dekorujemy ją delikatnie majonezem i posypujemy prażoną cebulką. Przed podaniem należy delikatnie posolić. Smacznego...