Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską

Sałatka jest naprawdę pyszna i ładnie wygląda, polecam na imprezy, przyjęcia i nie tylko

SałatkimajonezPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 193 głosów)

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • 2-3 cebule
  • 6-8 ogórków korniszonów
  • puszka kukurydzy
  • mała kapusta pekińska (albo 1/2 dużej)
  • 1/2szkl wody
  • 1/2szkl oleju
  • ketchup Pudliszki ostry
  • majonez
  • przyprawa do gyrosa

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do miski do tego wlać wodę i olej i wsypać przyprawę Gyros. Wymieszać to i odstawić do lodówki na pół godz. (chyba że jest potrzebna "na już" to nie koniecznie trzeba trzymać w lodówce). Następnie wlać mięso na patelnię i podsmażyć. Kapustę pekińska poszatkować, posypać przyprawą do sałatek i odstawić żeby puściła sok. Jak wystygnie kurczak wyłożyć na półmisek na to kroić w kostkę i układać warstwami: cebulę, ogórek, polewamy ostrym ketchupem (dość sporo), na to wysypać odcedzoną kukurydzę, majonez i na górę kapustę pekińską.
  • ŻYCZĘ SMACZNEGO!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy