Bankietowa z serkiem wiejskim

Ocena:

4.08 (281)

  • 30 min.
  • dla 5 osób

Wynik eksperymentu na stałe zagościł w moim domu :)

Składniki:

  • 500 g serka wiejskiego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 6 jajek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 20 dag mielonki tyrolskiej w kawałku
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 ogórek zielony wąż
  • 1 cebula
  • 3 mniejsze pomidory
  • sól, pieprz do smaku
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu

Bankietowa z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Serek wiejski odsączyć na sitku, tak samo groszek. Szczypiorek opłukać i posiekać. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Mielonkę, paprykę, ogórka, cebulę i pomidory również pokroić w kostkę. Wszytkie składniki odsączyć na sitku z nadmiaru płynów.
  • Majonez dokładnie wymieszać z ketchupem aż powstanie jednolity sos.
  • W misce układać warstwami : pomidory cebulę posypać solą i pieprzem ogórek zielony papryka konserwowa mielonka tyrolska serek wiejski groszek konserwowy sos majonezowo - ketchupowy jajka szczypiorek
  • Schłodzić.
  • Zamiast mielonki tyrolskiej można użyć szynki konserwowej.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne