Wynik eksperymentu na stałe zagościł w moim domu :)
Składniki:
500 g serka wiejskiego
1 pęczek szczypiorku
6 jajek
1 puszka groszku konserwowego
20 dag mielonki tyrolskiej w kawałku
1 słoik papryki konserwowej
1 ogórek zielony wąż
1 cebula
3 mniejsze pomidory
sól, pieprz do smaku
4 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
Bankietowa z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Serek wiejski odsączyć na sitku, tak samo groszek. Szczypiorek opłukać i posiekać. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Mielonkę, paprykę, ogórka, cebulę i pomidory również pokroić w kostkę. Wszytkie składniki odsączyć na sitku z nadmiaru płynów.
Majonez dokładnie wymieszać z ketchupem aż powstanie jednolity sos.
W misce układać warstwami : pomidory cebulę posypać solą i pieprzem ogórek zielony papryka konserwowa mielonka tyrolska serek wiejski groszek konserwowy sos majonezowo - ketchupowy jajka szczypiorek
Schłodzić.
Zamiast mielonki tyrolskiej można użyć szynki konserwowej.