Zupa ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

Zupa ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami to bardzo sycący posiłek na zimniejsze dni. Spróbujcie zupy ziemniaczanej z kiełbasą i pieczarkami. 

Zupy

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.57 z 158 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę smażymy, następnie wrzucamy obraną i pokrojoną w paski paprykę i chwilę dusimy. Plasterki kiełbasy podsmażamy na suchej patelni.
  • 2.Wszystkie składniki wraz z poszatkowaną kapustą i pokrojonymi w plasterki pieczarkami wkładamy do garnka, zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy. Przyprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką i bazylią.

Porady

W przepisie wywar to bulion warzywny. 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy