Zupa Zarzucajka

Zupa na każdą porę roku.

Dodany przez:

Zupa Zarzucajka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 2 głosów)

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 litry wody
  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 0,5 kg mięsa ( np.żeberka, szynka)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • koperek
  • kucharek
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • śmietana 18%

Przygotowanie

  1. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki wraz z mięsem zagotowujemy. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i pietruszkę oraz wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i seler. Doprawiamy do smaku kucharkiem. Gotujemy aż mięso i ziemniaki będą miękkie i wtedy dodajemy kapustę, koperek, natkę pietruszki i pieprz. Wszystko to razem gotujemy około 30 minut.
  2. Śmietanę i mąkę dokładnie wymieszać z niewielką ilością wody po czym zaprawić zupę.
obiad zupa danie z kapustą
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze