Zupa Zarzucajka

Zupa na każdą porę roku.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 142 głosów)

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 litry wody
  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 0,5 kg mięsa ( np.żeberka, szynka)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • koperek
  • kucharek
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • śmietana 18%

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki wraz z mięsem zagotowujemy. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i pietruszkę oraz wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i seler. Doprawiamy do smaku kucharkiem. Gotujemy aż mięso i ziemniaki będą miękkie i wtedy dodajemy kapustę, koperek, natkę pietruszki i pieprz. Wszystko to razem gotujemy około 30 minut.
  • Śmietanę i mąkę dokładnie wymieszać z niewielką ilością wody po czym zaprawić zupę.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 30 min.
ZUPA SZPINAKOWA

pyszna i pożywna zupa.

Anja

ZUPA SZPINAKOWA

Czas przygotowania: 40 min.
Zupa koperkowa

Pyszna zupka:)

dariolka195

Zupa koperkowa