Zupa fasolowa na wędzonce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Kości umyc, włozyc do garnka, zalac wodą i zagotowac, dodac przyprawy, lisc laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, vegeta. Gotowac az mięso na kościach będzie miekkie. Kości wyjąc. do wywaru dodac fasolę, marchew i pietruszkę. Miękką marchew i pietruszkę wyjąc, fasolę gotowac do miękkości. Gdy fasola będzie miękka dodac ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotowac do miękkości, na koncu dodac marchew i pietruszkę wcześniej wyjętą i startą na tarce. Gotową zupę przyprawic majerankiem. Do zupy dodac zasmażkę. roztopic na patelni 1 łyżkę najlepiej smalcu (margaryny), wymieszac z 1 łyżką mąki, smażyc na złoty kolor, dodac trochę słodkiej papryki. połączyc zupę z zasmażką, chwilę zagotowac.
Komentarze