Zupa fasolowa na wędzonce

Ocena:

4.47 (182)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 3 osób
Aromatyczna zup fasolowa z wielkiej fasoli.

Składniki:

  • 350g dużej fasoli dzień wcześniej namoczyc w wodzie
  • 1 mała marchew
  • 3 ziemniaki średnie
  • mała pietruszka
  • ok 0,5 kg kości wędzonych
  • 1 mała kośc świeża
  • przyprawy: ziele angielskie, liśc laurowy, sól, pieprz, vegeta, majeranek
  • zasmażka:
  • 1 łyżka smalcu (margaryny)
  • 1 łyżka mąki
  • papryka słodka w proszku

Zupa fasolowa na wędzonce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kości umyc, włozyc do garnka, zalac wodą i zagotowac, dodac przyprawy, lisc laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, vegeta. Gotowac az mięso na kościach będzie miekkie. Kości wyjąc. do wywaru dodac fasolę, marchew i pietruszkę. Miękką marchew i pietruszkę wyjąc, fasolę gotowac do miękkości. Gdy fasola będzie miękka dodac ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotowac do miękkości, na koncu dodac marchew i pietruszkę wcześniej wyjętą i startą na tarce. Gotową zupę przyprawic majerankiem. Do zupy dodac zasmażkę. roztopic na patelni 1 łyżkę najlepiej smalcu (margaryny), wymieszac z 1 łyżką mąki, smażyc na złoty kolor, dodac trochę słodkiej papryki. połączyc zupę z zasmażką, chwilę zagotowac.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne