Zupa fasolowa z łazankami wg przepisu mojej babci - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Fasolę namoczyć na noc,na drugi dzień umyć,zalać wodą,dodać boczek,vegetę listek, czosnek i zagotować,następnie dodać ,startą marchewkę,pietruszkę,selera,na tarce o grubych oczkach,pokrojonego pora w talarki,gałazkę maggi lub nać z selera.
Wszystko gotować, do miękkości fasoli i mięsa,następnie dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaki.
Mąkę wsypać do miseczki,dodać jajko i zagnieść ciasto(można dodać odrobinkę wody)
Rozwałkować placek,pokroić w paseczki,następnie pokroić łazanki.
Gdy ziemniaki będą miękkie,dodać majeranek,na gotującą zupę, wrzucać stopniowo łazanki,mieszając łyżką,gotować wszystko okolo 7 min ,na malutkim ogniu.
Komentarze