zupa fasolowa

pyszna zypa fasolowa idealna w sezonie

dodany przez: wiola333 wiola333

zupy

Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 156 głosów)

Składniki:

  • 2 l woda,
  • 2 szkl fasoli,
  • 1 szt marchewki,
  • 1 pęczek pietruszki zielonej,
  • 4 liście laurowe,
  • 4 szt ziela angielskiego,
  • 2 Kostki rosołowe
  • 3 łyżki śmietany 30 %,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna,
  • do smaku koper świeży,
  • 2 ziemniaki

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Zupa fasolowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnka dać wodę , zagotować, wsypać fasolę i pokrojoną marchewkę, gotować. Dodać ziemniaki , natkę pietruszki, ziele angielskie, liście laurowe, kostki rosołowe, gotować do miękkości jarzyn, mąkę , śmietanę i odrobinę wody wymieszać razem, wlać do zupy , doprawić przyprawami do smaku, dodać pokrojony koperek.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy