zupa_fasolowa

zupa fasolowa

Ocena:

4.46 (156)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 6 osób
pyszna zypa fasolowa idealna w sezonie

Składniki:

  • 2 l woda,
  • 2 szkl fasoli,
  • 1 szt marchewki,
  • 1 pęczek pietruszki zielonej,
  • 4 liście laurowe,
  • 4 szt ziela angielskiego,
  • 2 Kostki rosołowe
  • 3 łyżki śmietany 30 %,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna,
  • do smaku koper świeży,
  • 2 ziemniaki

Zupa fasolowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnka dać wodę , zagotować, wsypać fasolę i pokrojoną marchewkę, gotować. Dodać ziemniaki , natkę pietruszki, ziele angielskie, liście laurowe, kostki rosołowe, gotować do miękkości jarzyn, mąkę , śmietanę i odrobinę wody wymieszać razem, wlać do zupy , doprawić przyprawami do smaku, dodać pokrojony koperek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne