Zupa boczniakowa

Ocena:

4.48 (188)

  • 10 min.
  • dla 3 osób
Pyszna zupka o każdej porze roku smaczna.

Składniki:

  • 1/2kg boczniaków
  • 1/2szklanki kaszy jaglanej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • kawałek selera
  • listek laurowy
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 szklanki śmietanki 30%/można dodać więcej?

Zupa boczniakowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Warzywa oczyścić zetrzeć na grubej tarce.Cebulę pokroić w kostkę.Grzyby w paski.W rondlu rozgrzać masło dać cebulę przesmażyć dodając warzywa i grzyby przesmażać jeszcze chwilę następnie zalać wszystko wodą dodając przyprawy gotować 20 minut dodać opłukaną kaszę i gotować jeszcze z 30 min.Na końcu zaprawić śmietanką .Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne