ZUPA CHIŃSKA

Orientalne danie z własnej kuchni.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 165 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kurczaka
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • cebula
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • mrożona mieszanka chińska HORTEX
  • sos sojowy
  • makaron ryżowy
  • vegeta
  • przyprawa chińska

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Do garnka z wodą włożyć 1/2 kurczaka, marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, listek laurowy oraz ziele angielskie. Gotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy rosół jest gotowy, wyjąć kurczaka oraz włoszczyznę. Do rosołu dodać mieszankę chińską i zagotować. Makaron ryżowy lekko pokruszyć, zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 10 minut, odcedzić , a następnie dodać do rosołu. Mięso oddzielić od kości i skóry, podzielić na kawałeczki i wrzucić spowrotem do rosołu. Doprawić do smaku vegetą, sosem sojowym i przyprawą chińską.
  • SMACZNEGO!!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy