Ziemniaki z nadzieniem

Ziemniaki w mundurkach z pysznym nadzieniem!

Dodany przez:

Ziemniaki z nadzieniem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 10 ziemniaków
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 kolorowe papryki
  • 3 kiszone ogórki
  • 4 pieczarki
  • 2 czerwone cebule
  • 4 łyżki "Warzywka"
  • mielona ostra papryka
  • curry
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • folia aluminiowa

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Farsz: Kukurydzę odsączyć, a pozostałe warzywa pokroić w drobną kosteczkę. Na patelnię wlać olej, a gdy się rozgrzeje wsypać najpierw cebulę. Gdy zacznie się szklić wrzucić pozostałe warzywa. Smażyć aż stracą smak surowizny. Dodać "Warzywko". Następnie doprawić wedle uznania solą, pieprzem, mieloną ostrą papryką i curry. (Farsz lepiej jednak smakuje, gdy jest bardziej pikantny). W ugotowanych ziemniakach wydrążyć miejsce na farsz (najlepiej łyżeczką do herbaty). Rówinież łyżeczką herbacianą powkładać farsz do ziemniaków. Na koniec każdego ziemniaka z osobna zawinąć dokładnie w folię aluminiową. Wstawić na 20 minut do piekarnika lub na grilla. Smacznego!
grill wegetariańska ziemniaki kartofle pyry w mundurkach
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze