Zielone naleśniki z kozim serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
FARSZ:
Oliwę wlewamy do rondelka
gdy się rozgrzeje
wrzucamy na nią szpinak. Dusimy na małym gazie
aż się rozmrozi. Wtedy dodajemy jajko
mieszamy
aż się lekko zetnie
dolewamy mleka
doprawiamy solą
pieprzem
pieprzem cayenne
kurkumą
ziołami
czosnkiem. Dusimy jeszcze chwilkę i wyłączamy gaz.
NALEŚNIKI:
Do miski wbijamy jajko
dolewamy mleka
dodajmy sól i oliwę. Zaczynamy miksować
w trakcie dodajemy stopniowo oba rodzaje mąk
otręby. Patrzymy na konsystencję. Powinna być podobna do gęstej śmietany. Jeśli ciasto jest za gęste podlewamy odrobiną wody lub mleka. Smażymy na średniej patelni wysmarowanej łyżeczką oliwy
Komentarze