Żeberka z pieczarkami i cebulą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Umyte,osuszone żeberka pokroić na porcje między kostkami,przełożyc do misy,dodać czosnek i doprawić w/w przyprawami .Wymieszac i odstawić.
Obrać cebulę,pokroić w krążki.Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki-wszystko odstawić.
Na mocno rozgrzanym oleju podsmażyć żeberka z każdej strony,przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Na tę sama patelnię wlać 4 łyżki oleju i przesmażyć cebulę z pieczarkami często mieszając,do zwiędnięcia cebuli.
Pieczarki wraz z cebulą przełożyć na żeberka.Podlać wodą,nakryć pokrywą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170*C i dusic około 1,5h,od czasu do czasu zaglądając i przekręcając mięso... (pod koniec można zapiec ściągając pokrywę)
Komentarze