Zapiekanki z dodatkami

Kupiłam kiedyś podobną, to mnie zainspirowało by stworzyć własne...

bułkiZapiekankiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 170 głosów)

Składniki:

  • bułki paluchy lub kajzerki
  • 3-4 pieczarki
  • 20dkg sera żółtego w kawałku lub gotowy tarty
  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • pomidor
  • ogórek
  • mała cebula (może być czerwona)
  • ogórek kiszony
  • może być kawałek papryki
  • cebulka prażona
  • ketchup
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do głębokiego talerza, minimalnie podlewamy wodą i obficie posypujemy pieprzem- chwilę ugniatamy i mieszamy widelcem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na bułki nakładamy pieczarki, a na nie ser. Wstawiamy do piekarnika (180 stopni) do momentu aż ser się rozpuści i bułki będą chrupiące.
  • Wyjmujemy gorące zapiekanki, smarujemy ketchupem, na nim kładziemy warzywa: pomidor, ogórki, piórko cebuli, papryka. Na wierzch kładziemy poszatkowaną kapustę pekińską, dekorujemy ją delikatnie majonezem i posypujemy prażoną cebulką. Przed podaniem należy delikatnie posolić. Smacznego...

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy