sos meksykański

Ocena:

4.46 (188)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Czasami jesteśmy bardzo zajęci, więc z obiadem idziemy na łatwiznę i robimy coś na szybko..

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 mieszanka meksykańska ze słoika
  • 1 gotowy sos meksykański ze słoika
  • papryka ostra kamis
  • pieprz kolorowy kamis
  • sól morska
  • delikat w płynie
  • 3 łyżki oleju

Sos meksykański - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piersi umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
  • Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce.
  • Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać na złoty kolor.
  • Dodać cebule i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
  • Po około 8 minutach dodać odsączona z zalewy mieszankę i sos.
  • Na małym ogniu wszystko zagotować, przyprawić do smaku.
  • Podawać z makaronem lub ryżem.

Porady

Sprawdź przepis na tacos!

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne