Zapiekane hot dogi

Hot dogi nie muszą być w bułkach. Pomysł na zapiekane hot dogi będzie pyszny na śniadanie na ciepło. Roztopiony ser, przypieczone kiełbaski lub parówki, placki tortilli i prażona cebulka. Smacznego!

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 jajka
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • sól
  • 6 placków tortilli
  • 12 długich plasterków wędzonego boczku + 2 drobno pokrojone
  • 6 parówek albo kiełbasek śniadaniowych
  • 6 łyżek startego sera typu cheddar + 2–3 łyżki do zapiekania
  • prażona cebulka

Przygotowanie

  1. Jajka miksujemy z mąką, śmietaną i szczyptą soli, smarujemy tortille, zostawiając wolne brzegi. Na środek każdej tortilli kładziemy plaster boczku, parówkę lub kiełbaskę, posypujemy serem, przykrywamy znowu plastrem boczku.
  2. Zwijamy jak naleśnik i kładziemy jeden przy drugim w prostokątnej żaroodpornej formie. Posypujemy drobno pokrojonym boczkiem, zapiekamy ok. 20 min w temp. 180°C. W połowie pieczenia posypujemy serem i prażoną cebulką.
  3. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 01/2017
hot dogi
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy