Żabnica na randce :)

Takie połączenie musi się udać.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • ładny filet ze świeżej żabnicy ( monk fish )
  • 3 plastry szynki parma prosciutto
  • oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy
  • Do podania z surówką :
  • kilka liści sałaty
  • 1/4 ogórka zielonego
  • 1/4 cebuli czerwonej
  • rzodkiewka
  • sos sałatkowy np.ziołowo-cebulowy
  • odrobina szczypiorku
  • i ziemniaczki młode
  • z koperkiem i kostką cebulową

Przygotowanie

  1. Fileta z żabnicy myjemy , osuszamy , lekko pieprzymy i owijamy szynką parma prosciutto dokładnie.Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony , trzeba uważać , żeby szyneczka nam się nie spaliła , więc można po chwili zmniejszyć gaz i smażyć na mniejszym.Do tego podajemy młode ziemniaczki ugotowane w mundurkach ze świeżym koperkiem i kostką cebulową z Knorra oraz z surówką z wyżej wymienionych warzyw , lub wedle uznania.Smacznego
ryby ryba sałatka ziemniaczki szynka parma żabnica
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze