Wołowina duszona z warzywami

Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 280 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne

Czas przygotowania:
40min.
Kalorie:
280 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 187 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg wołowiny
  • 4 szalotki
  • po strąku czerwonej i żółtej papryki
  • 2 cukinie
  • 2 marchewki
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1/2 pęczka mięty
  • 1/2 pęczka oregano
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • duszenie

Posiłek:

Wołowina duszona z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wołowinę umyć, pokroić w niedużą kostkę. Szalotki obrać, posiekać. Masło i olej rozgrzać na patelni, wrzucić wołowinę, podsmażyć ze wszystkich stron. Dodać szalotki, chwilę poddusić.
  • Papryki oczyścić z pestek, pokroić na kawałki. Cukinie umyć, pokroić na grube plastry. Marchewki obrać, umyć, pokroić na małe kawałki. Warzywa dodać do mięsa, smażyć kilka minut. Wlać bulion, przykryć, dusić na małym ogniu ok. 50 minut.
  • Listki mięty i oregano grubo posiekać. Potrawkę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać ziołami.

Kalorie: 280

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy