Warzywne tagliatelle z sosem bazyliowo-ziołowym

Sałatka z warzywnymi tagliatelle z sosem bazyliowo-ziołowym.

Sałatkitagliatelle

Czas przygotowania:
25 min.
Kalorie:
260.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 154 głosów)

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 średnie cukinie
  • ząbek czosnku
  • łyżka orzeszków piniowych
  • opakowanie sosu sałatkowego bazyliowo-ziołowego
  • olej

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Czosnek obrać. Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni, ostudzić, drobno posiekać.
  • ■Marchewki i cukinie umyć. Marchewkę obrać.
  • ■ Za pomocą obieraczki do warzyw pokroić marchewki i cukinie w długie, jak najcieńsze wstążki. Ułożyć wstążki z marchewki w naczyniu do gotowania na parze lub na cedzaku.
  • Ustawić na garnku z wrzącą wodą. Przykryć, gotować około 2 minut nad parą. Delikatnie dołożyć cukinie, szczelnie przykryć i parować jeszcze kolejne 2 minuty.
  • ■ Warzywa delikatnie osączyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pozostawić do wystudzenia. Przełożyć do salaterki natartej czosnkiem. Posypać orzeszkami.
  • ■ Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem według przepisu na opakowaniu. Polać nim warzywa. Od razu podawać.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 260.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: