Biszkopt różowy: tak samo jak wyżej + kisiel czerwony
Biszkopt kakaowy: tak samo jak pierwszy + 2 łyżeczki kakao
Masa brzoskwiniowa: puszka brzoskwiń
2 budynie śmietankowe
kostka masła lub margaryny
Pozostałe składniki:
krem czekoladowy
krem śmietankowy
mleko do kremów
migdały
wiśnie kandyzowane
kilka delicji
Tort z masą brzoskwiniową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę z proszkiem, piec w temp 180 C ok. 20 minut. Biszkopty pozostałe upiec tak samo, do różowego na końcu wsypać suchy kisiel, do trzeciego kakao. Wystudzić.
Na soku z brzoskwiń ugotować budynie-można dosłodzić do smaku, przestudzony zmiksować z masłem. Wymieszać z kawałkami brzoskwiń.
Ubić kremy z mlekiem.
Przełożyć tort: biszkopt kakaowy, masa brzoskwiniowa, biszkopt różowy, krem czekoladowy, biszkopt jasny, wierzch i boki tortu krem śmietankowy, udekorować.