tort_z_masa_brzoskwiniowa

Tort z masą brzoskwiniową

Ocena:

4.48 (183)

  • 3 godz. 0 min.
torcik na urodziny:)

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jajka
  • poł szkl. cukru
  • pół szkl. mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Biszkopt różowy: tak samo jak wyżej + kisiel czerwony
  • Biszkopt kakaowy: tak samo jak pierwszy + 2 łyżeczki kakao
  • Masa brzoskwiniowa: puszka brzoskwiń
  • 2 budynie śmietankowe
  • kostka masła lub margaryny
  • Pozostałe składniki:
  • krem czekoladowy
  • krem śmietankowy
  • mleko do kremów
  • migdały
  • wiśnie kandyzowane
  • kilka delicji

Tort z masą brzoskwiniową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę z proszkiem, piec w temp 180 C ok. 20 minut. Biszkopty pozostałe upiec tak samo, do różowego na końcu wsypać suchy kisiel, do trzeciego kakao. Wystudzić.
  • Na soku z brzoskwiń ugotować budynie-można dosłodzić do smaku, przestudzony zmiksować z masłem. Wymieszać z kawałkami brzoskwiń.
  • Ubić kremy z mlekiem.
  • Przełożyć tort: biszkopt kakaowy, masa brzoskwiniowa, biszkopt różowy, krem czekoladowy, biszkopt jasny, wierzch i boki tortu krem śmietankowy, udekorować.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne