Utopence

Parówki w zalewie octowej.Czeska przekąska do piwa.Polecam.

PrzetworyPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 188 głosów)

Składniki:

  • 500g. parówek dobrej jakości
  • 1 papryka czerwona
  • 3 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • Zalewa:
  • -----------
  • 1 szklanka octu
  • 3 szklanki wody
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 5 listków laurowych
  • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1 łyżeczka kozieradki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Składnik na zalewę zagotować,wystudzić.Cebulę,obrać pokroić w piórka.Paprykę oczyścić z nasion pokroić w paski.Z parówek zdjąć osłonki,pokroić na pół.W słoiku przekładać na przemian:cebulę,paprykę,pokrojone ząbki czosnku,parówki.Całość zalać chłodną zalewą,zamknąć słoik,odstawić do lodówki.Parówki są dobre już po kilku dniach.SMACZNEGO.
  • Tak można przechowywać nawet kilka tygodni.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy