Utopence

Parówki w zalewie octowej.Czeska przekąska do piwa.Polecam.

Dodany przez:

Utopence

Dania gotowe

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 500g. parówek dobrej jakości
  • 1 papryka czerwona
  • 3 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • Zalewa:
  • -----------
  • 1 szklanka octu
  • 3 szklanki wody
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 5 listków laurowych
  • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1 łyżeczka kozieradki

Przygotowanie

  1. Składnik na zalewę zagotować,wystudzić.Cebulę,obrać pokroić w piórka.Paprykę oczyścić z nasion pokroić w paski.Z parówek zdjąć osłonki,pokroić na pół.W słoiku przekładać na przemian:cebulę,paprykę,pokrojone ząbki czosnku,parówki.Całość zalać chłodną zalewą,zamknąć słoik,odstawić do lodówki.Parówki są dobre już po kilku dniach.SMACZNEGO.
  2. Tak można przechowywać nawet kilka tygodni.
przetwory przekąska cebula parówki zalewa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze