Udziec z indyka w warzywach

Pychota:)

dania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 203 głosów)

Składniki:

  • - Udziec z indyka bez skory i kosci
  • - 3 łodygi selera naciowego
  • - 2 marchew sredniej wielkosci
  • - poł pęczka pietruszki
  • - połowka selera
  • - pomidor
  • *marynata
  • - pol szklanki ketchupu
  • - 3 lyzki musztardy francuskiej
  • - 4 lyzki oleju
  • - 2 lyzki majeranku
  • - 2 lyzki miodu
  • - sol , pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Udziec umyc , osuszyc natrzec sola i pieprzem. Mieso podzielic na 4,5 kawalkow Wszystkie skladniki marynaty wymieszac ze soba po czym zalac nia mieso.Odstawic do lodowki na ok.2godziny. Nastepnie Ulozyc mieso na blasze i oblozyc je warzywami. Piec ok 35min w temp 200 stopni

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy