Skrzydełka z indyka

Ocena:

4.48 (159)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 2 osób

pieczone z warzywami :)

Składniki:

  • 2 skrzydełka z indyka
  • 1 marchewka
  • kawałek selera
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 pora
  • 1 papryczka chili
  • 2 plasterki masła
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka i ostra

Skrzydełka z indyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Skrzydełka umyć
  • natrzeć musztarda i posypać przyprawami. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Po schłodzeniu przełożyć do rękawa. Pora pokroić w półplasterki
  • papryczkę posiekać
  • resztę warzyw starkować. Na skrzydełkach ułożyć po plasterku masła i posypać warzywami. Piec około godziny w 180 stopniach. Potem rozciąć folię i zarumienić. Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne