Tosty z pesto

Ocena:

4.48 (164)

  • 20 min.
  • dla 3 osób
Pyszne tosty na sniadanie!

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 0,5 słoiczka czerwonego Pesto
  • 6 kawałków suszonych pomidorów z oleju
  • 6 plastrów sera żółtego
  • Zioła prowansalskie
  • Natka pietruszki
  • Kiełki
  • Pomidorki koktajlowe

Tosty z pesto - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kromki chleba posmarować czerwonym Pesto, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Pomidory suszone pokroić na kawałki. Plastry sera ułożyć na tostach, posypać pokrojonymi pomidorami i ziołami. Wstawić do piekarnika na 10 minut na 180 stopni
  • Natkę pietruszki opłukać, posiekać. Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić na pół. Gorące tosty ułożyć na talerzach, posypać natką pietruszki i kiełkami, na talerzyku ułożyć pomidorki koktajlowe i od razu podawać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne