TORT JOGURTOWY NA ZIMNO

MOŻNA PODAWAĆ GO RÓWNIEŻ W PUCHARKACH JAKO DESER

Dodany przez:

Torty

Czas przygotowania:
Porcje:
13 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 3 JOGURTY NATURALNE GĘSTE/180 G/
  • 1/2 SZKLANKI CUKRU PUDRU
  • 4 ŁYŻKI ŻELATYNY
  • 1/2 SZKL WODY
  • 250 ML ŚMIETANY 30%
  • 1 GALARETKA TRUSKAWKOWA
  • 1 PACZKA BISZKOPÓW
  • 1/2 KG TRUSKAWEK ŚWIEŻYCH

Przygotowanie

  1. 1.ŚMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM DODAJAC STOPNIOWO JOGURTY'
  2. 2.ŻELATYNĘ ROZPUSCIĆ W 1/2 SZKL CIEPŁEJ WODY ,OSTUDZIC I DODAC DO MASY.
  3. 3.WSZYSTKO MIKSOWĆ JESZCZE 5 MINUT
  4. 4.NA DNO TORTOWNICY /Q 24 /UŁOŻYC BISZKOPTY..
  5. 5.NA BISZKOPTY WYŁOŻYĆ MASĘ JOGURTOWĄ ,OWOCE I ZALAĆ TEŻEJACĄ GALARETKĄ 6.WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OK 1 GODZ.SMACZNEGO!
deser śmietana biszkopty żelatyna JOGURTY
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze