Pieczarki ,cebule kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na maśle ,studzimy.Szynke konserwową kroimy w cieniutkie paseczki.Składniki łączymy majonezem ,doprawiamy do smaku.Dokładnie mieszamy,odstawiamy do lodówki.
Pasta nr.2
--------------
Ogórek obieramy,kroimy wzdłuż na pół,usuwamy pestki trzemy na tarce o drobnych oczkach..Składniki pasty mieszamy dokładnie w miseczce,doprawiamy do smaku odstawiamy do lodówki.
Pasta nr.3
-------------
Jajka drobno kroimy w kosteczkę,mieszamy z resztą składników,doprawiamy do smaku.Odstawiamy do lodówki.
Z chleba tostowego odkrawamy skórki.Skórki kroimy w kostkę przekładamy na blachę,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C.Pieczemy na rumiano.Wyjmujemy,studzimy.
Chleb układamy na tacy 4 kromki długości,3 kromki szerokości Wierzch smarujemy pierwszą pastą.Na górę kładziemy ogórki konserwowe pokrojone w cienkie plasterki.Na ogórki kładziemy drugą warstwę pieczywa,smarujemy drugą pastą,posypujemy kiełkami lucerny.Kładziemy trzecią warstwę pieczywa smarujemy ostatnią pastą.Boki tortu smarujemy cienką warstwą majonezu.Wierzch dekorujemy wg.uznania.Boki obsypujemy przygotowanymi wcześniej grzankami.Tort wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny.Smacznego.
...
Ważne jest aby kromki układać jak "cegiełki"nie bezpośrednio jedna kromka na drugą.
Komentarze