Tort biszkoptowy z kremem Russel

Tort jest niesamowicie pyszny, pasuje na każdą okazję.

dodany przez: ania836

torty biszkopt desery krem

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Kalorie:
400 kcal
Ocena:

(średnia 4.33 z 173 głosów)

Składniki:

  • 1 opakowanie podkładow do tortów jasne
  • 1 opakowanie podkładów do tortów ciemne
  • Krem:
  • 800g masło
  • 8 szt jajka
  • 400g cukier puder
  • 10g spirytus
  • 30g kakao
  • Poncz:
  • woda 300ml
  • sok z cytryny 60ml
  • spirytus 2g

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Tort biszkoptowy z kremem russel - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krem Russel:
  • Umyte i sparzone jaja wybija się i łaczy z cukrem. Otrzymaną mieszninę ogrzewa się do temperatury 37 C i następnie ubija za pomocą ubijarki w ciągu 30 min. Objetość masy powinna wzrosną 2-3 krotnie. Masło napowietrzyć w ubijarce.Do napowietrzonego masła porcjami dodaje się masę jajowo-cukrową oraz substacje smakowo zapachowe i ubija do chwili otrzymania kremu o jednolitej konsystencji. Połowę kremu przełoży do innego naczynia i dodać kakao i wymieszać. Następnie blaty kolejno nasącza ponczem i nakładać krem na biały blat biszkoptowy ciemny krem a na jasny blat ciemny krem. Udekorowa według własnego uznania owocami, gotowymi ozdobami.

Kalorie: 400

Porady

Zobacz także przepis na klasyczny tort śmietankowy

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy