Pokroić kurczaka i cebulę w kostkę. Zmielić pomidory przy użyciu blendera lub miksera. W miseczce zmieszać: imbir, czosnek, kumin, kolendrę, kurkumę, chilli, garam masala i paprykę. Na patelni podgrzać olej, a następnie dodać kardamon i cynamon i chwilę smażyć, aż olej nabierze aromatu. Dodać cebulę i smażyć przez 3 minuty. Dodać resztę przypraw i smażyć przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać pomidory oraz przecier i smażyć przez następne 5-7 minut. Zalać wodą i doprawić solą. Następnie dodać kostki kurczaka i wymieszać z sosem. Gotować przez 12-15 minut. W miseczce zmieszać 4 łyżki jogurtu z odrobiną sosu, aby zapobiec zwarzeniu się jogurtu. Zawartość miseczki wlać do sosu i wymieszać. Gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Podawać z ryżem
Komentarze