Tartaletki z kurczakiem i papryką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić. Kurczaka pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.Papryki oczyścić, pokroić w paski.
Masło stopić na patelni, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać paprykę i koncentrat, podsmażyć, wymieszać z kurczakiem, przyprawić. Natkę posiekać. Jajko roztrzepać ze śmietaną, dodać natkę, szczyptę tymianku, soli i pieprzu, wymieszać.
Wlać do masy mięsno-paprykowej, wymieszać, przyprawić. Ciasto pokroić na 8 kawałków. Foremki na tartaletki natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą wyłożyć ciastem, brzegi odciąć. Włożyć nadzienie, wierzch wyrównać. Piec około 20 minut w temperaturze 210°C.
Komentarze