Tartaletki z kurczakiem i papryką

Przygotowanie: 45 minut
Pieczenie: ok. 20 minut
Sztuka: 490 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

tartaletki przekąski

Czas przygotowania:
45min.
Kalorie:
490 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 187 głosów)

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego (40 dag)
  • 1/2 kg wędzonych filetów z piersi kurczaka
  • po strąku czerwonej i zielonej papryki
  • 120 ml śmietany
  • jajko
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • tymianek, sól, pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Tartaletki z kurczakiem i papryką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto francuskie rozmrozić. Kurczaka pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.Papryki oczyścić, pokroić w paski.
  • Masło stopić na patelni, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać paprykę i koncentrat, podsmażyć, wymieszać z kurczakiem, przyprawić. Natkę posiekać. Jajko roztrzepać ze śmietaną, dodać natkę, szczyptę tymianku, soli i pieprzu, wymieszać.
  • Wlać do masy mięsno-paprykowej, wymieszać, przyprawić. Ciasto pokroić na 8 kawałków. Foremki na tartaletki natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą wyłożyć ciastem, brzegi odciąć. Włożyć nadzienie, wierzch wyrównać. Piec około 20 minut w temperaturze 210°C.

Kalorie: 490

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy