Szynka z awokado

Ocena:

4.47 (189)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 305 kcal

Składniki:

  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 2 szalotki
  • 4 suszone pomidory w zalewie z oliwy
  • łyżka musztardy francuskiej
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 2 awokado
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Szynka z awokado - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać ze skóry, pokroić w dość dużą kostkę. Skropić połową soku z cytryny. Szynkę pokroić w paseczki. Szalotki obrać, drobno posiekać. Pomidory osączyć z oliwy, także pokroić w paseczki.
  • Szynkę smażyć na oliwie, aż będzie chrupiąca. Dorzucić szalotki i pomidory, smażyć 5 minut. Dodać musztardę, oliwę, resztę soku z cytryny, kolendrę, sól i pieprz. Starannie wymieszać. Gdy będzie gorące, polać kostki awokado. Natychmiast podawać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne