Indyk z sosem z awokado

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 320 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Indyk z sosem z awokado

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
320 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • awokado
  • 15 dag gęstego jogurtu
  • sok z limonki
  • kilka kropli tabasco
  • kilka liści sałaty rzymskiej
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • żółta papryka
  • 35 dag piersi indyka
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka startej skórki z limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Awokado obrać, usunąć pestkę. Rozgnieść widelcem, skropić sokiem z limonki i wymieszać z jogurtem. Przyprawić  tabasco, solą i pieprzem.
  2. Sałatę opłukać, osuszyć podrzeć na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na cienkie paseczki. Ułożyć wszystkie warzywa na talerzach.
  3. Mięso pokroić na cienkie, wąskie paseczki. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać olej i na ostrym ogniu smażyć mięso i cebulę, aż się mocno zrumienią. Mięso posypać skórką z limonki, przyprawić solą i pieprzem. Gorące mięso z cebulą ułożyć na warzywach, dodać sos z awokado. Całość posypać listkami kolendry.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
mięso obiad sałatka indyk jogurt drób indyk z awokado
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze