Szparagi w plastrach kurczaka

Przepisy na szparagi - szparagi w plastrach kurczaka

Przekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 155 głosów)

Składniki:

  • łyżka musztardy gruboziarnistej
  • łyżka miodu
  • 6 łyżek śmietanki kremowej 30%
  • sól
  • pieprz
  • po pęczku zielonych i białych szparagów
  • pierś kurczaka (30 dag)
  • 2 łyżki oliwy
  • 8 cienkich plasterków boczku wędzonego
  • 4 gałązki rozmarynu

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Przepisy na szparagi - szparagi w plastrach kurczaka
  • Zawijane szparagi, wiosna to czas na przepisy ze szparagami.
  • Musztardę  mieszamy  z  miodem,  śmietanką,  solą  i  pieprzem. Szparagi oczyszczamy.
  • Pierś przecinamy na pół, cienko rozbijamy, dzielimy na 4 części. Kurczaka i szparagi oprószamy solą i pieprzem, smarujemy oliwą.  Zawijamy  po  4  szparagi w plasterek mięsa i w boczek, pod boczek wciskamy gałązkę rozmarynu.
  • Roladki układamy w naczyniu do zapiekania. Skrapiamy resztą oliwy. Pieczemy 20 min w temp. 200°C. Na 5 min przed końcem pieczenia wlewamy sos musztardowy pomiędzy roladki i zmieniamy funkcję pieczenia na grill.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy